Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за Главини.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за Главини.

Така историята на кратко.При преминаване от лети джанти на метални и след дълго търсене на болтове накрая намерих къси,но бяха сбирщина от болтове и не ми харесваше така.С цел сигурност купих Уж болтове от Лада /дето ставали и за Алфа/.Отидох на гумаджия в Радиал/защото са големи майстори и професионалисти/,гумаджията ми каза,че са по-дълги от необходимото ,но ги нави и ми каза ,че и така може да си карам платих и си заминах "Доволен".Днес при опит за сваляне на едното колело единия болт излезна почти с изпилена резба и майсторите го навиха и ми казаха,че са ми преебали главините с тия дълги болтове и съм за нови главини и лагери и ,че ако спукам гума някъде си умирам сам на пътя. Нови главини стрували около 150-300 лв.

Та сега се чудя какво да правя, и реших да пиша за съвет от някой от ваш колеги.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Колега аз имам две от старата 155-ца тъкмо им бях сменил накладките.Ако твоите не могат да се оправят обади се .Колата е като твоята от подписа.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
    бивша 155 2.0ts
    бивша 155 1.8ts

Comment

Какви са тея главини по 300лв? Обади се първо по магазините да добиеш представа за цените... 4те главини ли ти прецакаха в сервиза?

За моделите с ABS най-добре виж за втора ръка.

Първоначално публикувано от delian1978 Покажи съобщение
      Колега аз имам две от старата 155-ца тъкмо им бях сменил накладките
      Накладките или лагерите
      Last edited by ALFA CORSE; d.m.y г., 21:30.
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

това, че са ти ги навили пак е пълна простотия на вторите майстори

все пак пробвай с метчик 12х1,25

иначе цена на чисто нова главина е 30 лева за предните
        задните са скъпи защото са с лагера

Comment

Аз сменях предни главини с лагерите точно щото бяха с развалени резби.По спомен главината беше около 30-40 лева,лагера 50-60,задните с АБС са около 120-30 левчета.После ще ти трябват и болтове по 1,50-2,50 лв/бр, и това е,сметни си ги.
          2011 Giulietta MA-ex
          1995 155 1.8 TS 8V
          2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

колега, ако са ти здрави лагерите и нети се занимава да сменяш главини разпробиваш за 14мм резба и несе занимаваш да разглобяваш 4ак толкова.
            sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Last edited by 1239; d.m.y г., 22:36.
              sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                това, че са ти ги навили пак е пълна простотия на вторите майстори

все пак пробвай с метчик 12х1,25

иначе цена на чисто нова главина е 30 лева за предните
                задните са скъпи защото са с лагера
                идеята ти е да пробвам да навия нова резба ли?За целта ще ми трябва мечик и винторезка,а аз за съжаление не разполагам с такива инструменти.

Comment

Първоначално публикувано от 1239 Покажи съобщение
                  колега, ако са ти здрави лагерите и нети се занимава да сменяш главини разпробиваш за 14мм резба и несе занимаваш да разглобяваш 4ак толкова.
                  лагерите не знам дали са здави, как така разпробивам нещо не разбрах начинанието?

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                    идеята ти е да пробвам да навия нова резба ли?За целта ще ми трябва мечик и винторезка,а аз за съжаление не разполагам с такива инструменти.
                    е тя няма да е нова, поради факта че е същият размер - просто ще раздвижиш прекараното място с мечика и дано да минеш така!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Еми освен сега да ми препоръчате къде да отида и при кого да опитаме да свършиме тая работа?

Comment

през мен са минали Петко и още един колега с 155-ца, но не си спомням ника
                        ако мислиш, че можеш да се оправиш с метчик, заповядай, ще ти го връча

П.П. по принцип това трябва да могат да ти го направят и на всяка уважаваща себе си гумаджииница

Comment

Еми освен сега да ми препоръчате къде да отида и при кого да опитаме да свършиме тая работа?
                          Абе това са колела. Не се ебавай и си купи нови или читави.
                          Last edited by vaklinator; d.m.y г., 08:41.
                          Alfa 155 2.0TS 8V '93
                          sigpic
                          VW LADAVAGEN '81
                          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Марияне цена за теб чисто нови 55лв, ако си ги скапал чукни един телефон
                            WEST SIDE

Comment

лагерите не знам дали са здави, как така разпробивам нещо не разбрах начинанието?
                              разпробиваш отворите на главината с 13мм свредло ипосле правиш 14мм резба но стъпката на резбата зависи от това какви болтове ще намериш.Успех
                              sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Working...
                              X